Leader akciócsoport

TISZA-TARNA-RIMA MENTE FEJLESZTÉSÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

A Tisza-Tarna-Rima Mente LEADER Akciócsoportról és Egyesületről

A Tisza-Tarna-Rima-Menti LEADER Akciócsoportot a Füzesabonyi és a Hevesi statisztikai kistérség 34 települése alkotja, amelyet három vízfolyás: a Tisza, a Tarna és a Rima fog közre. A Közösség 2007. szeptemberében jött létre azzal a céllal, hogy a Hevesi és Füzesabonyi kistérség területén koordinálja a vidékfejlesztési elképzeléseket és Helyi Vidékfejlesztési Stratégia keretében meghatározza a legfontosabb vidékfejlesztési prioritásokat, azokat az intézkedéseket, amelyek elősegíthetik a két kistérség dinamikusabb fejlődését.

A közösség létrejötte, majd az előzetes regisztráció után 2008. tavaszán kezdődött el a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia megalkotása, amely egy Tervezést Koordináló Csoport irányításával, munkacsoportok és szakértők bevonásával, több hónapos munkával augusztus végén készült el és az Irányító Hatóság értékelése alapján a Helyi Közösség hivatalosan LEADER Akciócsoporttá vált.

A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia megvalósítására a Helyi Közösség nonprofit szervezetté, Egyesületté alakult át, amelyet a kérelmét követő több hónapos bírósági huzavona után végül a Heves Megyei Bíróság bejegyzett és ezzel megalakult a Tisza-Tarna-Rima Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület.

 

Cím: 3384 Kisköre, Széchenyi út 24. (Kisköre Városi Önkormányzat Épületében)

Nyitva tartás: Hétfő—Csütörtök: 08:00–16:00
Péntek: 08:00–12:00

Telefonszám:+36 (36) 358-311

E-mail: ttrmleader@kiskore.hu

Munkaszervezet vezető: Kóczián Istvánné
Telefon: (20) 996-9181

LEADER referens: Oláh Katalin
Telefon: (30) 261-6280

 

 

 

 

 

 

magyar